Pritisak raste, samo jaka volja može nositi s njim, rekao je Jarolím

Češka reprezentacija nakon neuspjelog ulaska u kvalifikacije Svjetskog kupa u petak nužno pobijediti kod kuće Norvešku i trener Karel Jarolím vjeruje u tim je dovoljno jak kako bi se nadoknadio sve veći pritisak. Tijekom pripreme četiri dana za presudnom dvoboju s sjevernjaci želi usredotočiti na poboljšanje ofenzivu.

Češka ekipa je u prva tri utakmice kvalifikacije uhrál samo dva goalless povući s Sjeverne Irske i Azerbejdžana i izgubio 0: 3 u Njemačkoj. “Pritisak se osjećate cijelo vrijeme, očekivali smo da će ti bodovi biti više. Možda je pritisak raste, a samo jaki mogu nositi s” Jarolím novinarima na današnjem sastanku tima u Pragu.

Predstavnici nije gol u tri utakmice, pa treninzi će se više usredotočiti na ofenzivu. “To će biti važno da ide izvan tog cilja. Dakle, prva faza ofenzive, ali ne možemo podcijeniti obranu da smo na neki način bili organizirani i standardne situacije”, rekao je Jarolím.

“Nije puno vremena je, mi to morati uhvatiti puno. To je podijeljen u dvije skupine. Igrači koji su igrali jučer, oni imaju malo drugačiji program od onih koji su igrali u subotu. U srijedu smo započeli kao zajedno. Sutra ujutro će biti još videa gdje ti kažeš što je utakmica s Norveškom smo očekivali “, rekao je Jarolím.

Zbog problema u napadu i pokušao doći do trideset i pet spartanski David Lafata, koji je nakon što je Europsko prvenstvo u lipnju završio svoju nacionalnu karijeru. “Svaki kontakt dogodio, ali David je više ili manje predao, tako da je najbolje što je imao. Već je jednostavno vrlo nerado”, rekao je Jarolím.

S trenerom Lafatovým suigrač Borek Dočkal ponovno raspravljalo isključenje Sunday League dvoboju u Liberecu za njega šakom u lice Radim Breiteho. “Bob je malo zanijeti, iako može biti potrebno pogledao gore. To ne znači da sam se htio ispričati. Emocije radio. On je priznao da je to bio podvale”, rekao je Jarolím.

Nakon današnjeg nadopuniti imenovanje pet igrača ima kompletan třiadvacetičlenný kadar. Moguće je da prije pripremnog susreta s Danskom, koja će se igrati 15. studenog, bit će promjena.

“Mi smo puni. Ne želim nazvati, u nadi da nitko, ništa glavni događa. Mi smo trebali ostati na taj način. Vidjet ćemo onda drugu utakmicu”, rekao je Jarolím.